Ominaisuudet

Uskomme lämpökäsitellyn SLP – tuotteen erinomaisiin ominaisuuksiin ja haluamme tarjota asiakkaillemme laadukkaita tuotteita, joissa yhdistyvät hyvä käyttökestävyys ja ekologisuus. Olemme kehittäneet lämpökäsittelyprosessin yhdistäen teknologiaa ja omaa osaamistamme, joka pohjautuu tietoon ja kokemukseen.

Lämpökäsitellyn puun parhaimpiin ominaisuuksiin kuuluvat erinomainen lahon kesto ja käyttökestävyys sekä ympäristöystävällisyys ja luonnollisuus. Lämpöpuu on myös käsittelemättömään puuhun verrattuna hyvin stabiili materiaali, mikä helpottaa sen työstämistä. Lämpöpuun lämmönjohtokyky on alentunut, minkä johdosta se tuntuu miellyttävältä sekä kylmissä että lämpimissä olosuhteissa. Käsittelyn johdosta puu on pihkaton ja hygieeninen, mikä edelleen lisää käyttömukavuutta. Tuotteet ovat myös hyvin luonnollisia ja myrkyttömiä, sillä käsittelyssä ei käytetä lainkaan kemikaaleja. Lämpöpuu on hieno sisustuselementti, sen luonnollisen kaunis ruskea väri menee laudan läpi ja puun kuvio tulee laudoissa kauniisti esille.

Kestävyys

Käyttökestävyys on tuotteen tärkeimpiä ominaisuuksia. Lämpökäsittely parantaa puun sään- ja lahonkesto-ominaisuuksia. Lämpökäsitelty puu sopii käytettäväksi vaihtelevissa ilmastoissa ja olosuhteissa. Tuotteen biologinen kestävyys on erinomainen, lahonkestoluokka on I-II ja sen käyttöikä on moninkertainen käsittelemättömään puuhun verrattuna.

Stabiili

Puun elävyys tuottaa toisinaan ongelmia sen käsittelyssä. Lämpökäsittely pienentää puun tasapainokosteutta, mikä parantaa tuotteen muoto- ja mittapysyvyyttä oleellisesti. Tuotteen käyttöä ja käsittelyä helpottaa se, että lämpökäsitelty puu ei enää muuta muotoaan. Myös maalipinta kestää lämpöpuussa pidempään pienentyneen kosteuselämisen vuoksi.

Ekologinen

Kuluttajat ovat yhä tietoisempia käyttämiensä tuotteiden ympäristövaikutuksista. Käsittelyssämme ei käytetä lainkaan kemikaaleja, ainoastaan korkeaa lämpötilaa ja vesihöyryä. Tuotteissamme emme käytä trooppisia puulajeja, vaan suosimme laadukasta pohjoista puuta ja pyrimme pitkäaikaiseen yhteistyöhön lähialueen sahojen kanssa.

Miellyttävä tuntu

Puutuotteissa pinnan tuntu on tärkeää. Lämpökäsittely alentaa puun lämmönjohtavuutta, minkä johdosta puu tuntuu kuumissakin olosuhteissa miellyttävältä. Tuotteemme ovat myös täysin myrkyttömiä, koska valmistusprosessissa ei käytetä lainkaan kemikaaleja. Prosessin seurauksena puu on myös pihkaton, mikä lisää käyttömukavuutta.

Tyylikäs ja luonnollinen ulkonäkö

Suomen Lämpöpuu haluaa tarjota tuotteillaan laatua ja luksusta. Lämpöpuun miellyttävä ja lämmin tuntu antaa mahdollisuuden nauttia puun parhaista ominaisuuksista. Tuotteemme ovat hyvin luonnonmukaisia, valmistusprosessissa ei käytetä lainkaan kemikaaleja. Suosittelemme tuotteillemme asianmukaista pintakäsittelyä, ilman käsittelyä tuote harmaantuu kauniisti UV-säteilyn vaikutuksen myötä. Lämpökäsitelty puu luo hienostunutta ja arvokasta tunnelmaa.